vanwoonhuisnaardroomhuis

Project Renovatie

Kunststof kozijnen en dakkapel

Ik was nooit voorstander van kunstof  kozijnen omdat deze vaak een diagonale afwerking hebben waardoor je van verre al kan zien dat het kunststof is. Echter ik heb nu houtlook kozijnen en dakkapellen laten plaatsen waar je het verschil dus echt niet ziet en het is prachtig! Dus mocht je overstappen op dubbel glas laat je goed voorlichten want er is echt heel veel mogelijk. Het grote voordeel: kunststof is onderhoudsarm! Dus geen schilderbeurten om de 5 jaar maar af en toe schoonmaken is voldoende.

Trap in stijl bekleed

Een bestaande trap en een nieuwe trap gemaakt door de aannemer en toch het gevoel hebben dat beide trappen altijd in het huis hebben gezeten. Dat bereik je met de details: de trapleuning, de steunen, de detaillering van het traphek en natuurlijk de bekleding. Cor heeft deze week weer mooi werk geleverd. De trap ziet er schitterend ui!

Kleur in huis

Wil je eens wat anders dan wit? Kies voor blauw! Deze prachtige handgemaakte keuken in Borrowed Light is een aanwinst voor de bewoners. De Boretti maakt het geheel compleet. Door het wegbreken van de muur ontstond er meer licht, bewegingsruimte en toch voldoende bergruimte waar de bewoners nu dagelijk plezier aan beleven!

Project opgeleverd!

Begin 2013 begonnen met het maken van de tekeningen en het verkrijgen van de vergunningen. Tijd zat toch om in juni 2014 een renovatie op te leveren… Tsja als de gemeente mee werkt wel zou je zeggen. Maar dat deden ze dus niet. Wekelijkse bezoekjes aan de welstand waren noodzakelijk maar het is gelukt! Ondanks de vertragingen in het vergunningen traject, discussies over keimen of stuukwerk, waar welk detail en de hoeveelheid van de details is afgelopen maandag de sleutel overgedragen en de renovatie afgerond. Het eindresultaat is volgens de dagelijkse voorbijgangers in één woord PRACHTIG! Gelukkig zijn de eigenaars en ik zelf ook meer dan tevreden met het eindresultaat. Het is mooier dan ik had durven hopen.

 

Is het nu hout… of steen?

Van een jaren 70 woonkamer naar een frisse tijdloze look met een prachtige nieuwe schouw, een geweldige visgraat vloer die dus niet van hout is maar jawel van steen. Waardoor uitermate praktisch in het gebruik. De hond des huizes kan gewoon met natte poten naar binnen, dweil erover en klaar! Daarnaast is alles aangepakt de elektra is aangepast, muren en plafond opnieuw gestuukd, geschilderd en nog veel meer. Laat de meubels nu maar komen…